6 Temmuz 2014 Pazar

Bunu Evde Deneyin: Gelin Buketi

Malum, düğün sezonu açılıyor. Siz de bu yaz dünya evine gireceklerden biri olabilirsiniz ya da çevrenizde vardır böyle bir yakınınız. İşte sizin ve o yakınınız için hazırladım bu yazıyı.

Bu yaklaşık üç yıl önce kendi düğünüm için yaptığım buket:




Aşağıda da görümcem için hazırladığım gelin buketi var. (Bu arada bu görümce, elti gibi sözcükler de oldum olası itici gelmiştir.) 

Büyük çiçekler Madame Coco'dan, küçük güller English Home'dan, diğer lavantalar ise aradaki bir dükkandan alındı. Kısaca şöyle yaptım:

* Seçtiğim çiçekleri aşağı yukarı aynı boya getirmek için uçlarını penseyle kısalttım.
* Ardından buketi kınnap ipiyle sıkıca sardım ve silikon tabancasıyla ucunu sabitledim.
* İpin üzerine evde taaa benim (hiç kullanmadığım) gelin kesesinin üstündeki güpürleri çıkarıp yapıştırdım, sonra da incileri aralara yerleştirdim. Burası sizin hayal gücünüze kalmış. Süslemesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Sade de bırakabilirsiniz.
* Son olarak da enli bir kurdeleyle üst kısma bir fiyonk attım. Böylece şirin bir buketimiz oldu.











Tüm gelin adaylarının hayallerindeki gibi bir gelinlik giymesi dileğiyle yazımı sonlandırıyorum. Esen kalın efendim :)




2 yorum:

  1. çok hoş olmuş, ellerinize sağlık. bazen değişik bakış açıları lazım oluyor. mesela ben farklı, güzel bir gelin çiçeği diye yanıp tutuşmuştum -ki çekimlerde unuttum o ayrı- küçük şehirde bulamayınca, gelinlikçiye razı gelmiştim. hiç böyle kendim alayım kendim yapayım diye düşünmemiştim. ah o ışık bir yansaydı... genelgeçer şeylerden kurtulmak lazım bazı noktalarda, sizinki de buna çok güzel bir örnek olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Üç yıl önce kendi buketimi hazırlarken malzeme açısından epey güçlük çekmiştim. Naylon çiçekler şimdiki gibi canlı gibi durmuyordu, çok fazla çeşit de yoktu. Hatta resimde belli olmuyor ama, beyaz çiçekleri kendim krepon kağıdıyla yapmıştım :D Sonuçta içime sinen bir şeyler çıktı. Dediğiniz doğru evet, bazen insanın kabullenilmiş şeyleri sorgulaması gerek. Ya da çaresiz kalması gerek ki güzel şeyler ortaya çıksın :)

      Sil