20 Ağustos 2014 Çarşamba

Anne

Mother's Love
Del Parson'un "Mother's Love" (Annenin Sevgisi) adlı tablosu. 


Bugün annem, kızım ve ben hastanedeydik. Annemin ufak bir sorunu vardı, doktora göründü. Ben de genel bir kontrol için kan verdim. İşlerimizi hallettik, bizi gideceğimiz yere götürecek servisi bekliyoruz. Bu sırada karşımızda oturan genç bir kadın bana, "Siz de mi fizik tedaviye geldiniz?" diye sordu, bebeğimi işaret edip. Ben de, "Yok, annem için geldik." dedim. Sonra kadın yanındaki iki yaşlarında olan kızıyla ilgilendi biraz. Ardından telefonu çaldı, kulak vermemiştim konuşmasına. Birden gözleri doldu, göz göze geldik. Ağlamaya başladı. Ben zaten dayanamam, ağlayan kişiye; ister tanıdık, ister yabancı. "Ne oldu?" diye sordum. "Annem..." dedi.

Annesi beyin kanaması geçirmiş, birkaç gündür devlet hastanesindeymiş. Telefonla görüştüğü kişi sanırım kardeşiydi. O sırada nefes alıp verişinde sorun yaşandığı için yoğun bakıma alındığını söylemiş. Bunları gözyaşları içinde anlattı.

Sonra, "Anneler bir başka, annen yanında olduğu için o kadar şanslısın ki..." gibisinden bir şeyler söyledi. Gibisinden diyorum çünkü işin içinde anne geçince bende film koptu, anlayamadım bile kadının söylediklerini. "Kıymetini bil." dedi sanırım. Kıymetini bil. Bu cümle gün boyu zihnimde yankılanıp durdu.

İyi bir evlatsanız, bal kaymak bir ilişkiniz varsa ne güzel, çok şanslısınız.

Sözüm diğer kısıma. Lafı  uzatmadan söyleyip gideyim:

Sadece, eğer bir anneniz varsa ve hala hayattaysa, kıymetini bilin. Klişe belki ama acı gerçek: Yarın çok geç olabilir.

4 yorum:

  1. Canım bloğunu yeni keşfettim... Öznur'u davet ettiğim mimdeki cevabını görünce bloğuna tıkladım... Yazını okudum da.. Gerçekten... Henüz annelerimiz yanımızdayken kıymetlerini bilmek ve geç olmadan hak ettikleri değeri elimizden geldiğince göstermek lazım...

    Bu arada, bloğuna yorum yaparken robot olmadığımızı teyit etmek üzere bir dizi sayı girmemizi isteyen sistem çıkıyor karşımıza. Blog ayarları - yayınlar ve yorumlar - kelime doğrulamayı göster kısmını hayır şeklinde işaretlersen, yorum yapmak isteyenler daha kolay yapabilirler.

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve önerin için çok teşekkürler . Ben de seni takibe aldım bu arada :)

      Sil
  2. Benimde işte tam bu yüzden kaybetme korkum var. Allah'ım uzun ömürler versin onlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, amin, amin... Hepimizin alacağı nefes sayılı elbette ama bu süreyi en iyi şekilde geçirmek bizim elimizde. Allah bunun farkına vardırsın ya da bunu hiç unutturmasın.

      Sil